onsdag 27 april 2011

Vilken helg!

Vi har haft en helt underbar helg!
I lördags så åkte Petri och Cajsa och storhandlade medan jag, Sebastian och Elias stannade hemma. Vi åt påskmat och sen kollade vi på film medan vi mumsade i oss en massa godis.

I söndags åkte vi ut en runda med bilen och njöt av det underbara vädret. Efter det åkte vi hemma en stund, medan jag fixade inför kvällens höjdpunkt.
Vi packade in metspön, stormköket och korv, bröd och tillbehör sen åkte vi iväg till Stora Delsjön och metade, kokade korv och bara mös, ungarna metade, och när det blev mörkt försökte dom fånga kräftor.
När dom började frysa så packade vi ihop och åkte hem med tre nöjda och glada barn.

I måndags så åkte till det barnen längtar och väntat på så länge, gissa var? Självklart var det LISEBERG som nu öppnat för säsongen. Sebastian och Cajsa fick sina efterlängtade guldpass och Petri och jag köpte även vi guldpass, Elias får vänta han är för liten än.
Sen åkte vi och åkte...hela dagen.
Petri och Sebastian åkte den nya attraktionen ATMOS FEAR, medan jag, Cajsa och Elias passade på att åka barn karusellerna under tiden.
Efter en heldag med barn som uppförde sig exenplariskt inte ens gnällde när vi gick ut, åkte vi och köpte pizza som vi till barnen stora glädje åt i bilen.

Nä nu åter till dagens röjning här hemma.

måndag 25 april 2011

Autism awarness månad

Barn med särskilda behov är inte konstiga eller udda.
De vill bara vad alla vill ... att bli accepterade.
Kan jag göra en förfrågan?
Är det någon som är villig att lägga upp det här och göra ett liknande blogg inlägg?
Det är specialpedagogik-vecka & Autism Awareness-månad,
och detta är för att hedra alla barn som är unika på sitt sätt.
Du förstår aldrig en situation tills du står inför den.


www.worldautismawarenessday.org

fredag 22 april 2011

Idag har vi gjort en del!

Idag har vi varit iväg hela dagen. Först var vi ute vid Mjörn och hjälpte Petris föräldrar i med båten, efter det åkte barnen en liten tur på sjön. Sen dukades fikan fram och det åts bullar och dracks saft, påskmust och kaffe. Vädret var underbart, ungarna lekte och vi bara njöt.
Efter det så möte vi upp Linda, Pontus och Julia och åt glass, sen bar det av till Frölunda för kolla in premiär öppningen av en ny del av köp centrat. Köpte vita skjortor till Sebastian och Elias, sen köpte jag en jättefin klänning till Cajsa.
Sen fick jag köpt nya skor till lill monstret med.
Efter allt handlande köpte vi mat på macdonalds och åkte en runda med bilen.
Men nu är vii hemma igen och barnen har lagt sig.

Bilder på dom ny inköpta kläderna till barnen!


Långfredag!

Idag ska vi sörja Jesus, tänka på våra synder och vara en god kristen.
Nä jag bara skojade!
idag ska vi ut till Mjörn och sjösätta Petris föräldrars båt så jag tänkte passa på att meta med barnen. Efter det ska vi ut och jaga skor till barnen.

Igår fick vi oväntat besök av min underbara väns sambo som jobbar här uppe, alltid kul med lite kaffegäster det ända som saknades var hans goa sambo och deras tre mysiga barn, Malou jag saknar er.

Annars är allt som vanligt, men men nu ska jag packa flytvästar och annat som ska med

tisdag 19 april 2011

Bilder på tårtorna!

Denna tårtan åt vi på den riktiga födelsedagen!


Denna tårtan hade vi på kalaset på lördagen.

Lite nya bilder på barnen!

Lite nya bilder tagna idag!



Lite nya bilder på mig och Petri!

Nytagna bilder på mig April 2011



Petri för ca 1-1½ år sedan



Petri april 2011
30 kg lättare sen operationen september 2010


Grannen och förrådet!

För ett tag sen skrev jag om min underbara grannen som har förrådet bredvid mitt, varje gång jag är ute och fixar i mitt förråd och har ställt mina saker framför hennes förrådsdörr kommer hon ut för att hon ska in i sitt, då tittar hon på mina saker, suckar föra att där efter vända på klacken och gå in igen.
Igår så bestämde jag mig för att anta utmaningen att bringa lite mer ordning bland de saker jag slängt ut den sista veckan.
Sagt och gjort, jag drog ut en massa påsar med noj tvätt, en massa vinterskor och vinterkläder. Placerade ut mina saker fint framför MIN ytterdörr för att inte blockera grannens förråds dörr.
Jag höll på en bra stund där ute, och tror ni hon kom ut?
Nej just det, det gjorde hon inte, varför?
Jo för att hon VILL komma ut ,titta på mina saker, sucka, vända på klacken och gå in igen, jag bara visste det. Hon stod säkert inne i lägenheten och tittade i titthålet i dörren och bara väntade på att jag skulle blockera hennes förrådsdörr, så att hon kunde göra sin manöver.
Så nu är jag helt övertygad hon gör det bara för att kunna, GÅ UT, TITTA PÅ MINA SAKER, SUCKA, VÄNDA PÅ KLACKEN OCH GÅ IN IGEN.
Eller vad tror ni?
Jag säger bara GRANNAR!
Jag vill bo i ett hus på landet där närmsta grannen finns 100 m bort.


Påsklov!

Ja barnen har ju påsklov nu och det är så underbart att slippa sätta klockan, jaga iväg barnen, helt enkelt inga tider att passa. Det ända som fattas är gubben som jobbar, men det är ju långledigt till helgen.

Till helgen öppnar Liseberg till mina barns stora förtjusning, så då kommer det årliga tjatet om att gå dit, fast det gör inget jag förstår att dom tycker det är kul.
I år ska hela familjen utom lill monstret ha guldpass så vi kan åka hur mycket som helst i sommar. Dom stora barnen fick halva guldpasset av sin bonus farmor och farfar i födelse och julklapp, en perfekt present. Så vi får väl se när premiär turen dit går, dröjer nog inte så länge.

Annars flyter allt på som vanligt här hemma.
Dags att ta tag i dagens städning, ska även försöka leta upp sladden till kameran så lovade bilder blir inlagda här på bloggen.

söndag 17 april 2011

Vattkoppor ock kalas!

Ja som sagt Elias har ju fått vattkoppor och jag tycker riktigt synd om honom.
Inte för att kliar på dom direkt, utan har ont i dom och han har fått dom överallt, i hela ansiktet, i munnen, på snoppen , på rumpan, i händer och på fötter jag på alla ställen. Dessutom har han fortfarande feber sen äter han knappt men det kan jag förstå med koppor i munnen. Man får tänka så att det är tur han är liten annars hade det kanske varit värre, dom säger ju det att ju yngre dom är desto mildare blir sjukdomen.

I torsdags så åt vi ju tårta och i fredags var ett kompis par har med sin lilla dotter, vi åt tacos och spelade Alfapet.

Igår höll vi kalas för dom som ville komma ändå så mummo och ukki kom (farmor och farfar, Elias använder finska orden för dom),faster med barn kom och även Anders kom så det blev trots allt kalas.
Igår till kalaset gjorde jag ytterligare en blå tårta med nalle puh på, det blev helt okej för att vara nybörjare.

Efter kalaset så stannade Elias kusin kvar och lekte med Cajsa dom är nästan lika gamla, dom hade jättekul.

Sebastian klasskompis kom hit på gården så dom "lekte" sen efter tag gick dom iväg ner till affären och skolan. Så nu är jag glad han har mobil för nu kan man släppa honom lite mer, för han börjar ju trots allt bli så stor att han behöver mer ansvar.

Idag är vi bjudna på kalas till Petris syster så om Elias feber tillåter det ska vi åka dit annars skall Petri eventuellt skicka upp Cajsa ändå. Där var bara ett barn som inte haft vattkoppor men hon välkomnade bara det så är det avklarat.

Annars händer det inte så mycket i veckan ät det påsklov till min stora glädje så inga barn ska iväg och det är såååååååååååå skönt.

Nä nu ska jag göra lite nytta här hemma innan det är fullt ös hör hemma.

torsdag 14 april 2011

Idag är ingen vanlig dag!

Idag när vi vaknade så uppvaktade vi Elias på hans stora dag för idag blir minstingen här hemma 3 år.
Tyvärr så är han sjuk han har hög feber och vattkoppor så han är prickig över hela kroppen. Det är ju så typiskt att det skulle bryta ut innan födelsedagen men men det är inte så mycket att göra åt.
För ett par veckor sedan så frågade jag vad han önskade så och då svarade han. - En blå tårta, så det blev till att fixa en blå tårta. Så jag hade förberett en sats sugerpaste och idag var jag och handlade lite pasta färgen så jag kunde färga pastan.
Efter mycket pillande lyckade jag få till en blå tårta med nalle puh som håller i tre ballonger, för att vara första gången blev jag nöjd. Elias var i alla fall helnöjd, han åt nästa inget, men det viktigaste var ju att han fick en blå tårta.
Idag kom Cajsa hem med en äggkartong som hon gjort ett jättefint påskpyssel med, det var två hönor och en kyckling som satt i kartongen.
Ikväll var Sebastian iväg med Petri och sålde majblommor, han fick sålt nästan allt, snacka om bra försäljare.
Nä nu ska jag stänga ner datorn och kolla lite på tv.
Bilder på ett prickigt födelsedags barn och tårta kommer senare.

onsdag 13 april 2011

Det som göms i snö kommer fram i tö- med risk för att bli idiot förklarad.

Ja nu tycker jag att det räcker, kan jag bara inte få en paus i min jävla skit sjukdom.
För tre veckor sedan när vi körde hem ifrån Ullared, vad såg jag då? Ju någon som slängt en äcklig spypåse i diket och vad händer, ju naturligtvis slår ångesten till med en smäll så det dundrar om det. så var den trevliga turen till Ullared förstörd.

En vecka senare när vi ska gå till bilen får jag hoppa undan för någon trevlig typ spytt på gården, bara att snällt slåss emot ångesten än en gång.

Sen i måndags passerar vi Östra sjukhuset vad ligger där ju en spypåse till, ångest till max igen.

Och då tänker man att nu är det nog lugnt, vad händer då igår när vi åker hem ifrån affären, ju en spypåse till i vägkanten, jag tror jag smäller av alltså.

Nu tänker nog de flesta ja va då vad ska hända. Jag vet att det inte händer något pga en spypåse man åker förbi när man dessutom sitter i en bil, JAG vet det men inte min hjärna utan den skickar direkt ut varnings signaler till mig att detta är högst smittosamt och att jag nu riskerar att bli sjuk, löjligt jag vet men så är det.

Nu är det ju förmodligen så att dom legat under snön ett tag och plötsligt ligger dom fullt synliga efter att snön töat bort.

Fast jag blir faktiskt riktigt irriterad, vem fan kastar ut något så jävla äckligt, förvisso är det idiotiskt att kasta ut saker i naturen överhuvudtaget, men än då.
Hur fan tänker man, hur kul är det för någon annan stackare att plocka bort det, när det är dags för städning av dikena?
Jag, och jag tror andra med mig tycker att sådant är rent svineri, riktigt jävla grisigt. Tänk om jag skulle kasta ut bajs blöjor i dikena och sen ska andra plocka upp det, nä fy fan vad äckligt alltså. Så svårt är det inte att kasta det i en papperskorg så andra slipper dra i skiten.
Men jag säger som Petri den sista idioten är inte född, men jag tycker faktiskt att man måste tänka sig för.

Nu tänker säkert en del gud vad löjlig hon är. Och då svarar jag helt enkelt, den dagen du fått en riktigt jävla ångest attack då kan du säga att jag är löjlig, för det garanterar jag dig att den dagen ser du på saken med andra ögon.
Jag råkar ha en svår fobi för detta och en sådan här hädelse skapar enorm ångest hos mig tyvärr. Det är en kamp som jag för dagligen.

Fast jag måste ändå skryta jag har inte duschat sjutusen eller gjort någon "noj" handtvätt bara följt en helt vanlig "svensson" hygien sen jag såg första spypåsen för tre veckor sen. "klappar mig själv på axeln" Så nu väntar jag på att jag ska ha råd att belöna mig själv med ett par snygga baggy jeans för 400 hundra, och det blir typ om ett par år.

Gissa vem som längtar efter att diken ska vår städas?

onsdag 6 april 2011

Onsdag!

Jaha då har man skickat iväg dom två stora monster till skolan, lill monstret är ledig idag, men det uppskattades inte. Han blev arg och gick och satte sig på en köksstol och surade när jag snällt hade talat om att det var en ledig dag idag. Fast man ska väl vara glad för att han trivs, inget kul att ha en unge som står med krokodil tårarna rinnande ner för kinderna, samtidigt som barnet klamrar sig fast runt benet, den varianten har jag också haft och då var det inte lätt att bara gå därifrån, snacka om dåligt samvete.
Idag borde jag städa för det har inte blivit riktigt av den sista veckan, jag har ju tappat bort motivationen och har fortfarande efter hmmmm mycket letande inte hittat den än. Funderar skarpt på att någon stulit den, borde kanske efterlysa den. Undra hur man gör det? Lappar på lyktstolparna på gården kanske? Fast tycker grannar inte att jag är knäpp innan så lär dom väl göra det då.
Grannarna ja dom är ett kapitel för sig själv, i denna trapp så har dom konstiga förmågor. Bl a så ska grannen mittemot alltid in i sitt förråd när jag är i mitt och har dragit ut halva förrådet och fint placerat det framför hennes förrådsdörr, så att alla andra grannar skall kunna passera utan större problem. Och alltid kommer hon ut, tittar på mina fint uppradade saker, suckar, vänder på klacken och går in igen. Men va fan tänker jag varje gång, har hon kastrullerna och halva hemmet ute i förrådet eftersom hon springer ut där jämt och ständigt, speciellt när jag är i mitt förråd. Skulle jag mot förmodan inte ställa sakerna framför hennes dörr, tror ni hon kommer ut då och glatt ser att jag inte bombaderat hennes förrådsdörr med mina saker? Nä just det, då kommer hon aldrig ut, så jag har konstaterat det att hon vill komma ut och bara ge mina saker den blicken och sucka högt för att markera att hennes jävla förråds dörr inte vill bli ett stöd för mina stapplande saker, inte ens för en stund.
Sen har vi ju grannen som skäller för att jag ställt cykeln mitt ute i gången inne i trapphuset. Ja det är ju klart att jag gör! Jag tycker det är kul om ni ramlar och bryter lårbenshalsen för jag är en ond människa som myser när du sen stapplar runt på gården med ditt en gång fullt friska ben. För det är ju inte städerskan som inte ställt in den under trappan efter han torkat där under. Sen att skriker åt mig att hålla min käft tycker jag bara är kul speciellt när min dotter börjar gråta för att du skriker åt mig.
Sen har vi ju hon som är så nervös varje gång dörren är till trappuppgången inte är stängd, men va fan det är ju jag som "glömt" installera portkod utan bara satt trapplås på dörren. För jag tycker det är jättekul när dom stora barnen är ute och leker och i tid och otid ringer på porttelefonen för att dom skall in och göra något.
Sen har vi hon den tysta som är trevlig och vänlig fast i dom lugnaste vatten simmar dom fulaste fiskarna...Fast i höstas hade hon råkat tända fyr på en dagstidning, släckt den och gått till jobbet. Något som resulterar till att den nervöse grannen ringer och bankar på min dörr 10 minuter över 7 och ropar åt mig att öppna, jag gör snällt det, och tillsammans med henne konstaterar vi att det luktar brandrök från den tysta, vänliga grannens lägenhet. Vi beslutar att ta det säkra före det osäkra och ringer 112. Det resulterar i fullpådrag med diverse utryckningsfordon och brandmän som stormar in i trapp uppgången och böjar banka och slå så att alla andra grannar garanterat vaknar. Efter ett tag får dom tag på den vänliga grannen som då berättar att det brunnit i hennes tidning på morgonen och att hon redan släckt den. Vilken morgon det var, satt med tre på klädda barn i förebyggande syfte om det blev så att vi var tvungna att lämna vår lägenhet eftersom den ligger precis under. fast som tur är så var det ju inte så farligt.
Sen har vi sista grannen. Hon är en trevlig kvinna som glatt kom fram till oss på BB i sjukhuskläder (arbetskläder) och frågade vad det blev, jag svarade glatt en lite kille och undrande samtidigt, hjälp känner jag henne? hur? Pratade glatt vidare samtidigt som jag intensivt försökte placera denna människa, började fundera på om hon redan jobbat där när ja fick min store grabb, men blev inte ett dugg klokare för hon verkade känna Petri med. Så jag drog slutsatsen att det var någon Petri kände och att vi träffat henne vid något tidigare tillfälle men att jag inte mindes henne. När hon återvände till sina arbetsuppgifter så frågade jag Petri vem hon var och fick till svar att det var ju grannen under oss. Oppps gissa om jag kände mig dum?
Vad drar jag för slutsats om mina grannar då? Ja dom är väl som många andra grannar, fast någon av dessa grannar har ett ont öga till oss. Vem säger jag inte men dom gillar att, rota i vår post, ringa till hyresvärden och tala om att vi har sopor stående i trappan, en gymnastik påse som någon av barnen glömt ta in, för tro inte dom bemöda sig inta att titta i den. Sen finns den en del annat dom kommit med som jag inte vill skriva här för barnens skull.
Ja nu vet ni lite om våra underbara grannar!
Åter till verkligheten efter detta inlägg inser jag att det nog är bäst att jag letar efter motivationen utan att efterlysa den så nu ska jag göra det.

måndag 4 april 2011

Måndag!

Jaha då var det måndag igen och allvaret är tillbaka!
Som vanligt har helgen gått alldeles för fort.
I fredags så åkte vi ut i skogen och begravde Sebastians hamster, så nu ligger han bredvid Cajsas 2 hamstrar som hin haft, Elias var helt förtvivlad när vi grävde ner honom men han förstår ju inte riktigt varför vi gjorde det.

I lördags åkte vi ner till mamma och pappa, får passa på att träffa honom lite medan han finns kvar hos oss. Det är så synd om honom han sov nästan hela tiden han reagerade inte ens när barnen sprang omkring. Men det är ju inte så konstigt han är ju fullproppade med ångestdämpande och morfin. På kvällen vaknade han till en stund så då pratade vi lite fast även det är jobbigt för honom, nu är han så dålig att han inte ens går upp, han sitter vi sängkanten korta stunder bara. Det är skrämmande att se sin pappa så sjuk, dessutom är han väldigt förvirrad emellanåt åt. Men det är ju inte konstigt kroppen bryts ju sakta ner. Än en gång undrande jag om det var sista kramen jag gav honom ingen vi åkte hemåt igen, det är en jobbig känsla att inte veta.

Igår var vi ute och handlade bara.

Och nu är det måndag igen och alla barnen är i väg på sitt, så nu ska jag röja lite innan det är dags att ge sig iväg och få hem alla igen.

fredag 1 april 2011

Äntligen fredag!

Ja då är det äntligen fredag och vad innebär det jo heeelg, ingen skola, dagis, eller jobb och ingen väckarklocka, helt underbart alltså.
Just nu är dom två stora monsterna i skolan och lill monstret leker med sina bilar. Och vad gör jag då? Jo jag sitter här vid datorn och försöker hitta den där motivationen igen som så gärna gömmer sig funderar på om jag möjligtvis har dammsugat upp den eller så råkade jag helt enkelt spola ner den igår när jag storstädade toaletten. Kanske skulle tömma ut dammsugarpåsen och kolla där, har liksom ingen lust att rita i toa stolen. Annars kanske man kan köpa en omgång på blocket, eller möjligtvis på tradera.
Ja som sagt igår storstädade jag toaletten eftersom min älskade sambo än en gång glömt att vi kommit överens om att han ska sköta den, eftersom jag absolut inte gillar att städa den, men men nu är det gjort.
Idag är det då dags för storstädning av den lite större modellen alltså undan plockning, dammsugning och avtorkning av golv. Detta för att det ska vara fint i helgen och att vi ska kunna njuta av ledigheten fullt ut. Tills jag vaknar och inser att det behövs städas igen, fast det har jag förträngt. Och tror på fullt allvar att sängen bäddas, flyger upp av sig själv och att disken från kvällen innan hoppar in i diskmaskinen och diskar sig själv. För en sak har jag lärt mig leksakerna plockar vi upp på kvällen innan vi lägger barnen så dom är undan plockade på morgonen på detta sätt kan man hålla lite ordning på det, det blir ju gärna väldigt utspridit i lägenheten då vi bor lite trångt fast det gör mig inte så mycket så länge det är rent och inte smutsigt. Har man barn ska det synas och vad gör det om det ligger leksaker lite över allt, bara dom har kul så är det värt det.
Nä nu ska jag unna mig en glass sen får jag sätta fart här hemma.